ES Tiesa: Korpulence var būt invaliditāte

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) Tiesa ceturtdien lēmusi, ka korpulenci var uzskatīt par invaliditāti, ja tas personai traucē pildīt savus darba pienākumus.

Dānijas tiesa ES Tiesai lūgusi izskatīt lietu, kurā kāds bērnu uzraudzītājs pirms četriem gadiem esot atlaists no darba aptaukošanās dēļ.

Karstens Kaltofts iesniedza tiesā prasību par zaudējumu piedziņu no Bilundas pašvaldības, kura viņu nodarbinājusi kā bērnu pieskatītāju, apgalvojot, ka viņš esot diskriminācijas upuris.

Dānijas tiesa lūgusi Luksemburgas tiesai izlemt, vai ES likums pasargā no diskriminācijas, ja persona ir aptaukojusies, un vai korpulence var tikt uzskatīta par invaliditāti.

ES Tiesa lēma, ka «neviens no ES likumiem pats par sevi neaizliedz diskrimināciju aptaukošanās dēļ».

Tā tomēr norādīja, ka «gadījums sakrīt ar «invaliditātes» principu, kur (..) tas apgrūtina personas pilnvērtīgu un efektīvu piedalīšanos profesionālajā dzīvē līdzvērtīgi citiem darbiniekiem».

ES Tiesa pavēstīja, ka Dānijas tiesai pašai «jānosaka, vai Kaltofta aptaukošanās atbilst invaliditātes definīcijai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu