Netanjahu: Izraēla nekad nepieņems vienpusēju Palestīnas atzīšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Izraēla nekad nepieņems vienpusēju Palestīnas valstiskuma atzīšanu, ceturtdien paziņojis Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Jau vēstīts, ka Jordānijas delegācija trešdien ANO Drošības padomē iesniedza rezolūcijas projektu par Palestīnas valsts izveidošanas termiņiem.

Netanjahu pārmeta palestīniešu pašpārvaldes prezidentam Mahmudam Abasam, ka, viņaprāt, viņš spēj iebiedēt Izraēlu ar vienpusējiem soļiem valstiskuma jautājumā.

«Viņš nesaprot, ka viņa autoritāti Rietumkrastā sagraus «Hamas», kā tas notika Gazā,» piebilda Netanjahu.

«Mēs nekad nepieņemsim vienpusējus diktātus,» viņš uzsvēra.

Rezolūcijas projektā, kas trešdien tika iesniegts ANO Drošības padomē, paredzēta 1967.gada robežu atjaunošana un pausts aicinājums rast «taisnīgu, paliekošu un vispārēju mierīgu atrisinājumu» Izraēlas okupācijai gada laikā no dokumenta pieņemšanas brīža, kā arī izvest Izraēlas armiju no okupētajām teritorijām līdz 2017.gada beigām.

Rezultātā līdzās Izraēlai paredzēts izveidot Palestīnas valsti ar Jeruzalemi kā kopīgu galvaspilsētu.

Bet Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans uzsvēra, ka «bez Izraēlas piekrišanas nekas nemainīsies».

«ANO Drošības padome darītu labāk, ja tiktu galā ar jautājumiem, kas ir patiesi svarīgi pasaules iedzīvotāju drošībai, (..) un netērētu laiku ar palestīniešu trikiem,» paziņoja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu