Grībauskaite: ES ekonomikai nepieciešamas jaunas investīcijas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) ekonomikai nepieciešamas jaunas investīcijas, kas sekmētu izaugsmi, uzsvērusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Kā viņa norādījusi intervijā LRT radio, Eiropai ir svarīgi izraisīt sniega lavīnas efektu, lai katrs eiro piesaistītu vismaz 15 eiro investīcijas no dažādiem avotiem. «Eiropas budžets nav liels - aptuveni 1% no visu valstu iekšzemes kopprodukta, tādēļ katram eiro Eiropas budžetā jādod tieši tāds veicinošs efekts,» izteikusies prezidente, kas ceturtdien piedalās ES samitā Briselē.

«Lietuvas ekonomika aug strauji un stabili, bet ES ekonomika kopumā atgūstas gausi.

Eiropai vajadzīgas jaunas investīcijas, kas paātrinātu izaugsmi,

stiprinātu ES konkurētspēju pasaules tirgos un nodrošinātu jaunu darba vietu veidošanu,» teikts prezidentes biroja paziņojumā presei.

Samitā tiek apspriests Eiropas Komisijas priekšlikums izveidot jaunu Eiropas stratēģisko investīciju fondu, kas pamudinātu privāto biznesu investēt stratēģiski un ekonomiski nozīmīgos ES projektos.

Lietuva šobrīd iezīmējusi 24 projektus enerģētikas, informācijas tehnoloģiju, transporta un citās jomās, kuri varētu pretendēt uz jaunā fonda līdzekļiem. Tā ir iespēja ne tikai paātrināt enerģētikas un transporta infrastruktūras attīstību un jaunu pētniecības un tehnoloģiju centru izveidi valstī, bet arī piesaistīt jaunas ārvalstu investīcijas.

Sekmīga fonda darbība palīdzētu izveidot visā Eiropā vairāk nekā 1,3 miljonu jaunu darba vietu, bet augoša ES ekonomika veicinātu arī Lietuvas ekonomikas pieaugumu, uzsvērts dokumentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu