«Fitch» pazemina Venecuēlas kredītreitingu līdz «CCC», brīdina par defolta iespēju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra «Fitch» ceturtdien samazināja Venecuēlas kredītreitingu par trīs pakāpēm no «B» līdz «CCC», norādot, ka ekonomiski vājajā naftu eksportējošajā valstī var notikt defolts krītošo naftas cenu dēļ.

Pēc «Fitch» reitingu sistēmas, «CCC» reitings liecina, ka «defolts ir reāla iespējamība».

«Fitch» paziņojumā norādīja, ka «kavēšanās ar politisko atbildi, risinot ārējos spiedienus un makroekonomisko nesabalansētību un pašreizējā pasaules naftas cenu samazināšanās materiāli novājina Venecuēlas spēju apkalpot savu parādu».

«Fitch» uzsver, ka ir maz ticams, ka Venecuēla saņems starptautisko aizdevēju finansējumu, un valstij nav tiešas piekļuves starptautiskajiem kredītu tirgiem.

Venecuēlai ir salīdzinoši nelielas valūtas rezerves 21,4 miljardu ASV dolāru (17,07 miljardi eiro) apmērā, bet to izmantošanu apgrūtina tas, ka 72% no tām ir zeltā, vairums no kā glabājas valsts centrālajā bankā.

«Fitch» raksta, ka Venecuēlas ekonomika samazināsies par 4% 2014.gadā, un recesija turpināsies arī 2015.gadā.

Venecuēlas defolta iespējamība tuvāko piecu gadu laikā ir 91%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu