Beļģija paziņo par plāniem atlikt divu atomreaktoru slēgšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Beļģijas valdība ceturtdien paziņoja par plāniem pagarināt darbības laiku diviem atomreaktoriem, kurus bija paredzēts slēgt nākamgad, jo valsts saskaras ar elektroenerģijas trūkuma risku.

Dūlas atomelektrostacijas (AES) pirmo un otro reaktoru bija paredzēts slēgt, lai izpildītu Beļģijas valdības plānus par atteikšanos no kodolenerģijas līdz 2025.gadam. Valdība tomēr norāda, ka reaktori vēl netiks slēgti, jo trīs no valsts septiņiem reaktoriem arodas remontā.

Kodolenerģija dod 55% no Beļģijas elektroenerģijas. Šobrīd Beļģija ir zaudējusi vairāk nekā pusi no 5700 megavatiem, ko nodrošina spēkstacijas.

Beļģijā atrodas septiņi atomreaktori, kurus pārvalda Francijas enerģētikas koncernā «GDF-Suez» ietilpstošais uzņēmums «Electrabel».

Jau ziņots, ka Beļģijas austrumos 30.novembrī ugunsgrēka dēļ tika apturēts atomreaktors, kas kļuva par ceturto šajā valstī apturēto reaktoru.

Sabotāžas dēļ kopš augusta ir apturēta citas AES darbība Beļģijā. Antverpenes AES un Tianžas AES 2. reaktors kopš marta ir apturēti tur konstatētu mikroplaisu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu