Obama paraksta likumu, kas dod tiesības ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien parakstīja likumu «Par atbalstu brīvībai Ukrainā», kurš dod viņam tiesības ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju, teikts prezidenta paziņojumā.

Paziņojumā teikts, ka šis likums dod ASV administrācijai «papildu pilnvaras, kuras var tikt izmantotas, ja to prasītu apstākļi».

Obama piebilda, ka viņš pašlaik neplāno ieviest papildu sankcijas pret Krieviju, lai gan ir parakstījis šo likumu.

«Mēs vēl arvien esam gatavi atcelt sankcijas gadījumā, ja Krievija spers nepieciešamos soļus» situācijas noregulēšanai Ukrainas austrumos, atzīmēja Obama.

Jau ziņots, ka ASV Kongress pieņēma likumu «Par atbalstu brīvībai Ukrainā», kurš dod ASV prezidentam tiesības ieviest papildu sankcijas pret Krievijas naftas un enerģētikas sektoru, kā arī pret aizsardzības sektora kompāniju «Rosoboroneksport».

Šajā likumā teikts, ka ASV prezidentam jānosaka sankcijas pret «Rosoboroneksport» ne vēlāk kā 30 dienas pēc tā parakstīšanas.

ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki iepriekš paziņoja, ka šis likums «ļauj prezidentam nepieciešamības gadījumā atteikties no saistībām ieviest sankcijas, ja tas atbilst ASV nacionālajām interesēm».

Šis likums arī paredz iespēju ASV sniegt palīdzību Ukrainas militārajam, aizsardzības, enerģētikas un civilajam sektoram un iekšēji pārvietotām personam Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu