Lielbritānijā satraukums: par taksistiem strādā simtiem bijušie cietumnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš 2007.gada Lielbritānijā ir izsniegtas gandrīz 300 licences bijušajiem cietumniekiem, kuri tikuši tiesāti par dažāda veida noziegumiem, raksta «Anglo Baltic News».

Cietumnieku vidū, kuriem ir tiesības strādāt par taksistiem, ir arī noziedznieki, kuri iepriekš ir tiesāti par izvarošanām, pedofiliju un dažādiem seksuāliem nodarījumiem.

Mančesterā nesen tika piedzīvots atgadījums, kad viens no šiem taksistiem uzmācās 13 gadīgai meitenei, kura vakarā devas mājās. Ir arī bijuši dažādi gadījumi, kad sievietes ir sūdzējušās par seksuālu uzmākšanos, un kādā gadījumā policijā pat tika saņemts ziņojums no 16 gadīga puiša, kuram bija uzmācies taksists, kurš iepriekš bija apsūdzēts pedofilijā.

Anglo Baltic News

Šie un citi gadījumi izsaukuši asu kritiku un diskusijas, kā tamlīdzīgas situācijas novērst. Nacionālās taksistu asociācijas priekšnieks ir atzinis, ka cilvēkiem ar šādu pagātni nedrīkst izsniegt taksistu licences, jo viņi apdraud cilvēku drošību, kā arī bojā šī pakalpojuma tēlu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu