Dienvidkorejas Konstitucionālā tiesa likvidē komunistu partiju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas Konstitucionālā tiesa piektdien nolēma likvidēt sīku kreiso ekstrēmistu partiju, kas apsūdzēta par Ziemeļkorejas komunistiskā režīma atbalstīšanu, ziņo mediji.

Tiesa atzina, ka Apvienotā Progresīvā partijas (APP) programma un darbība ir pretrunā ar Dienvidkorejas «demokrātiskās iekārtas pamatiem», vēsta aģentūra «Yonhap».

«APP ar slēptu nolūku pārņemt Ziemeļkorejas sociālismu rīkoja sanāksmes, lai apspriestu sacelšanos,» norādīja tiesas priekšsēdētājs Paks Hančeols. «Šī rīcība ir pretrunā ar konstitucionālās demokrātiskās iekārtas pamatiem.»

Iepriekš vairāki APP biedri ir notiesāti par sazvērestību nolūkā gāzt Dienvidkorejas valdību kara gadījumā ar Ziemeļkoreju.

Pēc partijas likvidēšanas pieci deputāti, kas APP pārstāv parlamentā, zaudēs savus mandātus. Lai aizpildītu atbrīvotās deputātu vietas, nākamgad nāksies rīkot starpvēlēšanas.

Kopš 1948.gada, kad tika pieņemta Dienvidkorejas pirmā konstitūcija, šī ir pirmā reize, kas valstī aizliegta kāda politiskā partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu