Tiesa Navaļnija mājas aresta termiņu pagarina līdz 15.februārim

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas Zamoskvoreckas rajona tiesa piektdien opozicionāram Aleksejam Navaļnijam piespriestā mājas aresta termiņu pagarinājusi līdz 15.februārim, no tiesas zāles vēsta telekanāla «Doždj» korespondents.

(Ziņas teksts papildināts pēc 2.rindkopas.)

Pieņemot šādu lēmumu, tiesa apmierinājusi prokuratūras lūgumu. Līdzšinējais mājas aresta termiņš būtu beidzies 14.janvārī. Navaļnijam atļauts sazināties tikai ar Krievijas varasiestādēm un Eiropas Cilvēktiesību tiesu.

Prokuratūras pārstāve lūdza atzīt Alekseja Navaļnija un viņa brāļa Oļega vainu apsūdzībās par uzņēmuma «Yves Rocher» līdzekļu piesavināšanos, pārvadājot šī uzņēmuma preces.

Ņemot vērā Aleksejam Navaļnijam iepriekšējā procesā - tā dēvētajā Ķirovļes" lietā - piespriesto sodu, prokurors lūdza viņam piespriest desmit gadus vispārējā režīma cietumā.

Prokurore īpaši norādīja uz cinismu, ar kādu pastrādāta krāpšana, kā arī tās organizēto raksturu.

Sociālajos tīklos Navaļnija vārdā parādījies emocionāls vērtējums par notiekošo: «Satriecoši! Šodien ir pēdējā tiesas diena, bet prokuratūra pieprasa pagarināt manu arestu.»

Pats opozicionārs agrāk izteicis pieņēmumu, ka spriedums viņa lietā varētu tikt pieņemts vēl līdz gada beigām.

Sagaidāms, ka pēc tiesu debatēm Navaļnijs uzstāsies ar pēdējo vārdu, bet tad tiesa dosies uz apspriedi sprieduma pieņemšanai.

Navaļnijs, kurš pazīstams kā viens no skaļākajiem prezidenta Vladimira Putina kritiķiem, atrodas mājas arestā kopš februāra.

Navaļnijam izvirzītas apsūdzības par 27 miljonu rubļu (570 000 eiro) nozagšanu Francijas kosmētikas uzņēmumam «Yves Rocher», taču pats opozīcijas līderis un viņa atbalstītāji apgalvo, ka lieta esot politiski motivēts safabricējums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu