Putins vizītē uz Krieviju uzaicinājis Ziemeļkorejas līderi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uz Otrā pasaules kara beigu 70.gadadienas svinībām nākamajā gadā Maskavā uzaicinājis Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, piektdien vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

«Jā, šāds uzaicinājums tika nosūtīts,» ziņu aģentūrai TASS apstiprināja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Nākamajā gadā Maskavā paredzētas grandiozas svinības par godu Padomju Savienības uzvarai pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā.

2010.gadā Krievijā tika sarīkota lielākā militārā parāde kopš Padomju Savienības sabrukuma, un uz to tika uzaicināti vairāki valstu līderi, tostarp Ķīnas toreizējais prezidents Hu Dzjiņtao, kā arī Vācijas kanclere Angela Merkele.

Krievija līdz ar Ķīnu ir viena no Ziemeļkorejas sabiedrotajām. Abas valstis ir iebildušas ANO aicinājumam nodot Ziemeļkorejas dosjē Starptautiskajai krimināltiesai (SKT).

Bijušais Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs savā personīgajā vilcienā Maskavu apmeklēja 2011.gadā, lai tiktos ar toreizējo Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu