UNICEF: 50 000 bērnu nevar iet skolā Donbasa konflikta dēļ

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kopš 2014.gada marta no konflikta skartajām teritorijām Donbasā izbraukuši aptuveni miljons cilvēku, no kuriem 530 000 devušies uz citiem Ukrainas reģioniem, tostarp vismaz 130 000 bērnu, vēsta ANO Bērnu fonda (UNICEF) preses dienests.

Pēc UNICEF sniegtās informācijas, konflikta dēļ aptuveni 50 000 ukraiņu bērnu nevar mācīties skolā. Aizvērtas ir aptuveni 150 skolas, bet 190 cietušas vai iznīcinātas.

«Pats svarīgākais ir, lai bērni varētu atgriezties skolās un turpināt mācības. Šī konflikta sekas visvairāk izjūt tieši bērni... Daži no viņiem bijuši aculiecinieki kaujām un apšaudēm,» paziņojusi UNICEF reģionālā direktore Centrālajā un Austrumeiropā Marija Pjēra Puarē.

Kā piebilst UNICEF, aptuveni 600 000 bērnu un viņu ģimeņu locekļu nepieciešama steidzama humānā palīdzība, bet lai palīdzētu, fondam nepieciešami 32,4 miljoni dolāru (26 miljoni eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu