Izraēla pirmo reizi kopš vasaras karadarbības veikusi uzlidojumu Gazas joslā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas aviācija pirmo reizi kopš augusta beigās noslēgtā pamiera veikusi uzlidojumu Gazas joslā, sestdienas rītā paziņoja armija un amatpersonas.

Gazas joslas Veselības ministrijas pārstāvis pavēstīja, ka uzlidojumā neviens cilvēks nav cietis. Izraēla uzlidojumu veica dažas stundas pēc tam, kad Izraēlas dienvidos klajā laukā nogāzās no Gazas joslas izšauta raķete.

Izraēlas armija pavēstīja, ka uzlidojums bijis «mērķēts pret «Hamas» teroristiskās infrastruktūras objektu».

Gazas joslu pārvaldošā islāmistu kustība «Hamas» neuzņēmās atbildību par raķetes izšaušanu, taču Izraēla to uzskata par atbildīgu par jebkādu uzbrukumu no šī palestīniešu anklāva, lai arī kurš to veiktu.

Kopš vasarā notikušās karadarbības tā bija tikai trešā reize, kad no Gazas joslas uz Izraēlu izšauta raķete.

Izraēla, par mērķi pasludinot Gazas joslas raķešu triecienu apturēšanu, 8.jūlijā pret Gazas joslu uzsāka operāciju «Nesatricināmā klints». 50 kara dienu laikā tika nogalināti vismaz 2143 palestīnieši, no kuriem 70% bija mierīgie iedzīvotāji. Izraēlas pusē dzīvību zaudēja 73 cilvēki, pārsvarā karavīri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu