Ukrainā notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas lietas izmeklēšana ilgs visu nākamo gadu

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainā notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas lietas izmeklēšana ir sarežģīta un prasa laiku - tā ilgs visu nākamo gadu, paziņojis Nīderlandes prokurors Frads Vesterbeke.

«Mums galīgais mērķis ir tas, lai tiesa atklātā sēdē noteiktu - nevar būt nekādu šaubu par to, ka tiesas priekšā esošais aizdomās turamais vai turamie ir vainīgi aviokatastrofā,» teikts Vesterbekes paziņojumā katastrofā bojāgājušo tuviniekiem.

Pēc viņa teiktā, pašreizējais informācijas daudzums liek domāt, ka izmeklēšana ilgs visu nākamo gadu.

Aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna tika notriekta 17.jūlijā Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 298 cilvēki, kas atradās reisa Amsterdama-Kualalumpura lidmašīnā, tostarp 193 Nīderlandes pilsoņi.

Ukraina un Rietumi uzskata, ka lidmašīnu notrieca prokremliskie kaujinieki ar raķeti, ko tiem bija piegādājusi Krievija.

Maskava un kaujinieki kategoriski noliedz šīs apsūdzības.

Nīderlandes varasiestādēm uzticēts noskaidrot, kādēļ tieši lidmašīna nogāzās.

Šim nolūkam daļa lidmašīnas tiks rekonstruēta.

Nīderlandes izmeklēšanas komisijas provizoriskajā ziņojumā, kas tika publiskots septembrī, tika secināts, ka lidmašīna nogāzās pēc tam, kad tai gaisā, domājams, trāpīja «daudzi augstas enerģijas objekti».

Ziņojumā teikts, ka izmeklētāji nav atraduši nekādas liecības tam, ka lidaparāts būtu avarējis tehnisku problēmu vai apkalpes kļūdu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu