Atriebjoties par policista nožņaugtu melnādaino, Ņujorkā nošauti divi policisti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkā sestdien melnādains uzbrucējs nošāvis divus policistus un pēc tam nošāvies pats, un uzbrucēja ieraksts sociālajā tīklā liecina, ka viņš to darījis, atmaksājot par gadījumu, kad kāds policists aizturēšanas laikā nožņaudza melnādaino, kurš tika turēts aizdomās par nelegālo cigarešu tirdzniecību.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, 28 gadus vecais uzbrucējs Ismāils Brinslijs vispirms Baltimorā sašāvis savu bijušo draudzeni, tad devies uz Ņujorkas rajonu Bruklinu, kur piegājis pie kādas policijas automašīnas un caur logu nošāvis divus tajā sēdošos policistus - Liu Veņdzjiņu, kurš bijis ķīniešu izcelsmes, un Rafaelu Ramosu, kurš bijis latīņamerikāņu izcelsmes. Abi policisti sašauti galvā.

Pēc tam Brinslijs devies uz tuvējo metro staciju, kurš uz perona nošāvies.

Brinslija veiktais ieraksts sociālajā tīklā «Instagram» liecina, ka viņš policistus nogalinājis, atriebjoties par gadījumu, kad aizturēšanas laikā tika nožņaugts 43 gadus vecais Ēriks Gārners, kurš jūlijā nomira nosmokot pēc tam, kad Ņujorkas policists Daniels Pantaleo aizturēšanas brīdī viņam aizžņaudza rīkli. Gārners tika aizturēts aizdomās par cigarešu nelegālu pārdošanu. Aizturēšanas videoierakstā redzams, kā ar astmu sirgstošais Gārners, kuru policisti turēja pie zemes ar aizžņaugtu rīkli, elsdams sacīja «Es nevaru paelpot». Gārdnera nogalināšana izraisīja protesta akcijas ASV.

Vēl Brinslija ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka viņš simpatizējis melnādainajam pusaudzim Maiklam Braunam, kuru augustā nošāva policists Misūri štata Fērgusonas pilsētā, domājot, ka Brauns ir apbruņots, lai gan viņam nebija ieroča. Zvērināto lēmums neizvirzīt apsūdzības Braunu nogalinājušajam policistam izraisīja nemierus Fērgusonā un citur Savienotajās Valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu