Policistu slepkava Ņujorkā aicinājis apkārtējos skatīties

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Melnādainais vīrietis, kurš sestdien Ņujorkā nošāva divus policistus un pēc tam pats nošāvās, īsi pirms slepkavības bija aicinājis apkārtējos skatīties, ko viņš darīs, paziņoja policijas izmeklētāji.

Jau ziņots, ka 28 gadus vecais uzbrucējs Ismāils Brinslijs vispirms Baltimorā sašāva savu bijušo draudzeni, bet pēc tam devās uz Ņujorkas rajonu Bruklinu, kur piegāja pie policijas automašīnas un caur logu nošāva divus tajā sēdošos policistus - ķīniešu izcelsmes Liu Veņdzjiņu un latīņamerikāņu izcelsmes Rafaelu Ramosu. Abi policisti tika nogalināti ar šāvieniem galvā.

Brinslijs pēc tam aizbēga uz tuvējo metro staciju, kur uz perona izdarīja pašnāvību, iešaujot sev galvā.

Neilgi pirms policistu slepkavības Brinslijs bija runājis ar apkārtējiem, aicinot sekot viņam sociālajā tīklā «Instagram» un «skatīties, ko es darīšu», paziņoja Ņujorkas policijas departamenta detektīvu vadītājs Roberts Boiss.

Brinslija veikts ieraksts «Instagram» liecina, ka viņš policistus nogalinājis, atriebjoties par melnādaina vīrieša nāvi Ņujorkā baltā policista veiktas aizturēšanas laikā. 43 gadus vecais Ēriks Gārners, kurš sirga ar astmu un tika aizturēts aizdomās par cigarešu nelegālu pārdošanu, jūlijā nomira nosmokot pēc tam, kad Ņujorkas policists Daniels Pantaleo aizturēšanas brīdī viņam aizžņaudza rīkli. Gārnera nāve izraisīja protesta akcijas ASV.

«Viņi paņem vienu no mūsējiem .. Paņemsim divus no viņējiem,» teikts Brinslija veiktajā ierakstā «Instagram» blakus sudrabkrāsas pistoles fotogrāfijai.

Vēl Brinslija ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka viņš simpatizējis melnādainajam 18 gadus vecajam Maiklam Braunam, kuru augustā nošāva baltais policists Misūri štata Fērgusonas pilsētā, domājot, ka Brauns ir apbruņots, lai gan viņam nebija ieroča. Zvērināto lēmums neizvirzīt apsūdzības šim policistam izraisīja nemierus Fērgusonā un citur Savienotajās Valstīs.

Boiss pastāstīja, ka Brinslijs bijis aizturēts vismaz 19 reizes un viņa bērnībā pat māte baidījusies no viņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu