Bosnijā septiņas padsmitnieces no klases ekskursijas atgriežas stāvoklī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Bosnijā izcēlies pamatīgs skandāls. Vecāki ir nikni, jo septiņas 13 līdz 14 gadus vecas meitenes no vairākas dienas ilgās klases ekskursijas atgriezās stāvoklī, raksta «Daily Mail».

Klase no Banja Luka pilsētiņas bija devusies piecu dienu braucienā uz Bosnijas galvaspilsētu Sarajevu. Brauciena laikā bija plānots apmeklēt muzejus un vēsturiskas vietas.

Atgriežoties mājās, drīz vien tapa skaidrs, ka septiņas klases meitenes ir bērna gaidībās. Kopumā klases braucienā bija devušās 28 padsmitnieces.

Vecāki ir nikni, jo bērni, pēc visa spriežot, nav pietiekami pieskatīti.

Skandāls valsts mērogā

Valsts mērogā tagad izcēlušās diskusijas par seksuālās izglītības trūkumu, kā arī uzsvērts fakts, ka seksuālās aktivitātes līmenis 13-15 gadus vecu meiteņu vidū Bosnijā piedzīvojis pamatīgu kāpumu.

Ginekologs Senads Mehmedbasiks ceļ trauksmi, norādot, ka arvien biežāk sastopama parādība ir pusaudžu grūtniecība. «Tādas ir mūsdienu tendences. Nevar turpināt pieļaut situāciju, ka mūsu bērnus seksa jautājumos apmāca uz ielām, nevis skolā,» teica ārsts.

Bērnu izglītošanā aktīvāk esot jāiesaistās arī vecākiem. «Ir acīmredzami, ka mūsu bērniem nav pietiekami labu zināšanu veselības izglītības jomā, tāpēc viņi nododas šādām aktivitātem, nemaz neapzinoties sekas.»

Amatpersona vaino vecākus

Tomēr valsts iestādes ar izglītības reformām nesteidzas. Srpskas republikas Reproduktīvās veselības nacionālais koordinaros atzīst, ka problēma saistībā ar agrīnu seksuālo aktivitāti valstī pastāv, taču konkrētajā incidentā vainonevis skolu vai sistēmu, bet pašus vecākus. Tā esot tikai vecāku pašu nolaidība, nespējot bērnus par šādām lietām izglītot un audzināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu