Ukrainā nākamgad atjaunos obligāto karadienestu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainā no 2015.gada tiek atjaunots obligātais karadienests, un tā laiks tiks pagarināts no viena līdz pusotram gadam, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksandrs Turčinovs.

«No nākamā gada mēs atjaunojam iesaukšanu obligātajā karadienestā. Tajā pašā laikā mēs nevaram apstākļos, kad faktiski notiek karš, aprobežoties tikai ar vienu dienesta gadu. Ar to nepietiek. Mūsu pilsoņi tiks iesaukti uz pusotru gadu,» sacīja Turčinovs pēc Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdes.

Viņš arī paziņoja, ka pilsoņiem ar augstāko izglītību karadienesta laiks būs viens gads.

Turčinovs pastāstīja, ka karadienestā tiks iesaukti pilsoņi vecumā no 20 līdz 27 gadiem.

Nākamgad Ukrainā tiek plānotas trīs militārās mobilizācijas, kuras sāksies janvārī, aprīlī un jūnijā.

«Pirmais mobilizācijas vilnis tiek plānots no 20.janvāra un ilgs 90 dienas. Nākamais vilnis - orientējoši no aprīļa - ilgs 60 dienas. No jūnija būs trešais vilnis, kas arī ilgs 60 dienas,» sacīja Turčinovs.

Viņš pastāstīja, ka nākamgad visi, kas negribēs parakstīt kontraktu par tālāku dienestu, tiks pakāpeniski atvaļināti no Ukrainas Bruņotajiem spēkiem.

Lai pēc šīs atvaļināšanas nodrošinātu nepieciešamo militārpersonu skaitu Ukrainas Bruņotajos spēkos, Nacionālajā gvardē un robežsardzē, tiks veikta jau minētā mobilizācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu