Pakistānā izpildīs nāvessodu 500 teroristiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistāna tuvāko nedēļu laikā plāno izpildīt nāvessodu aptuveni 500 kaujiniekiem, kas ir notiesāti terorisma lietās, pirmdien pavēstīja amatpersonas.

«Iekšlietu ministrija ir pabeigusi darbu pie 500 notiesāto lietām, kas ir izgājuši visas apelācijas instances, kuru apžēlošanas lūgumus prezidents ir noraidījis. Nāvessods viņiem tiks izpildīts nākamo nedēļu laikā,» apliecināja augsta ranga valdības amatpersona.

No sešiem līdz šim pakārtajiem pieci bija iesaistīti 2003.gada atentāta mēģinājumā pret prezidentu Pervezu Mušarafu, bet viens - 2009.gadā notikušajā uzbrukumā armijas štābam.

Valdība pēc pagājušajā nedēļā talibu sarīkotā slaktiņa Pešāvaras skolā terorisma lietās atcēlusi nāvessoda moratoriju.

Premjerministrs Navazs Šarifs licis ģenerālprokuratūrai «aktīvi virzīt» šobrīd tiesās esošās lietas, kurās apsūdzētajiem draud nāvessods, sacīja valdības amatpersona.

Uzbrukumā armijas pārraudzītai skolai 16.decembrī Pešāvarā tika nogalināti 145 cilvēki. Nogalināto vidū bija 132 bērni, kas vairumā gadījumu tika sašauti galvās.

Atbildību par slaktiņu uzņēmies Pakistānas talibu grupējums «Tehreek-e-Taliban Pakistan» (TTP). Mediji ziņo, ka tas ir asiņainākais terorakts Pakistānas vēsturē.

Reaģējot uz notikušo, politiķi un augstākās militārpersonas solījušas iznīdēt Pakistānas islāmistu kaujiniekus, kas pēdējo gadu laikā nogalinājuši tūkstošiem mierīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu