Itālijā arestēti 14 neofašisti, aizdomas par vēl desmitiem - plānoja nogalināt politiķus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas policija ir aizturējusi 14 neofašistus un vēl pret 44 ir uzsākusi izmeklēšanu pēc tam, kad tika atklāta sazvērestība Ziemassvētkos nogalināt politiķus un uzbrukt policijas iecirkņiem.

Banda ir aizliegtās galēji labējās organizācijas «Ordine Nuovo» («Jaunā kārtība») atvasinājums. Tā sāka uzkrāt ieročus un plānoja sākt uzbrukumus svētku laikā.

Laikraksts «Repubblica» ziņo, ka aizdomās turētie ir apsprieduši politiķu nogalināšanu «10, 11 vienlaicīgi(...)», uzspridzināt nodokļu iekasēšanas aģentūru, kā arī sākt uzbrukumus policijas iecirkņiem.

Policijas izmeklēšanas vadītājs Mario Parente sacīja žurnālistiem, ka bandas, kurā pēdējo divu gadu laikā iefiltrējās policijas darbinieki, dalībnieki ir arī apsvēruši uzbrukumu valsts dzelzceļam.

1956.gadā dibinātā «Ordine Nuovo» septiņdesmito gadu sākumā tika turēta aizdomās par vairākām spridzināšanām. Itālijas valdība šo organizāciju oficiāli aizliedza 1973.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu