Krievijas valdība plāno sodīt medijus «par ekstrēmismu» - miljona rubļu naudassods

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas valdība ierosinājusi sodīt medijus par ekstrēmismu ar naudassodiem miljona rubļu apmērā, pirmdien vēsta laikraksts «Vedomosti».

Mediju redakcijas ir jāsauc pie administratīvās atbildības par tādu materiālu publikāciju, kuros pausti aicinājumi uz terorismu vai ekstrēmismu vai arī to attaisnošana, kā arī materiāliem, kuros tiek propagandēts vardarbības kults, teikts valdības sagatavotajā likumprojektā, kas 19.decembrī tika iesniegts izskatīšanai Valsts domē.

Dokumentā paredzēts veikt labojumus pantā «Masu informācijas brīvības ļaunprātīga izmantošana». Par terorisma propagandu vai attaisnošanu medijus paredzēts sodīt ar naudassodu no 100 000 līdz miljonam rubļu, par «vardarbības kultu» - no 20 000 līdz 200 000 rubļu.

Likumprojekta mērķis ir likvidēt plaisu pastāvošajā likumdošanā, kas par šādām darbībām paredz tikai fizisko personu kriminālatbildību, skaidroja sakaru ministra vietnieks Aleksejs Voļina.

Laikraksta «Vedomosti» iztaujātie eksperti, pirmkārt, norāda uz to, ka likumprojektā nav konkrētu formulējumu pārkāpumiem, par kuriem paredzēts sods. Šajā redakcijā likums var tikt izmantots, lai sauktu medijus pie administratīvās atbildības situācijās, kad nav izdevies pierādīt kriminālpārkāpumu, norādīja prezidenta konsultatīvās Cilvēktiesību padomes loceklis Nikolajs Svanidze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu