«Femen» aktīvistes apmētā Beļģijas premjeru ar ceptiem kartupeļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Feministu organizācijas «Femen» aktīvistes pirmdien apmētājušas ar ceptiem kartupeļiem un nolaistījušas ar majonēzi Beļģijas premjerministru Šarlu Mišelu, tādējādi protestējot pret valdības taupības pasākumiem.

Premjeram uzsākot runu Namīrā valsts dienvidos, četras aktīvistes sāka skandēt: «Mišelu ārā! Taupību ārā!»

Sievietes bijušas maskās un, atšķirībā no ierastajām «Femen» akcijām, pilnībā apģērbtas, vēsta vietējie mediji.

Drošības dienestu pārstāvji sievietes nekavējoties savaldījuši, kamēr Mišels majonēzes notraipītajā žaketē smaidot noraudzījies šajā ainā.

Pēc tam viņš atsācis savu runu, atvainojoties, ka «smaržo pēc majonēzes».

Jauneklīgā premjerministra vadītā koalīcija, kas nāca pie varas oktobrī, iecerējusi pacelt Beļģijā pensionēšanās vecumu līdz 67 gadiem, atteikties no ierastās automātiskās ikgadējās algu paaugstināšanas, kas kompensē dzīves dārdzības pieaugumu, un samazināt darbavietu skaitu publiskajā sektorā.

Valdības plāni jau izsaukuši plašus streikus un protesta akcijas. 6.novembrī Briseles ielās izgāja 100 000 cilvēku, demonstrācijai izvēršoties sadursmēs ar policiju, kurās 112 kārtības sargi guva ievainojumus.

Pārtikas izmantošana «politiskiem mērķiem» Beļģijā nav nekas neierasts.

Pēdējo gadu laikā starp ievērojamiem cilvēkiem, kas, apmeklējot Beļģiju, saņēmuši sejā torti, ir gan bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, gan uzņēmuma «Microsoft» dibinātājs Bils Geitss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu