Glāzgovā smagajam auto ietriecoties gājējos, seši cilvēki gājuši bojā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Smagajai automašīnai pirmdien Skotijas lielākās pilsētas Glāzgovas centrā ietriecoties gājējos, dzīvību zaudējuši seši cilvēki un vēl vismaz septiņi ievainoti, pavēstīja policija.

Atkritumu izvešanas auto, vienu pēc otra notriecot cilvēkus, brauca 300 metrus garā posmā un apstājās, ietriecoties viesnīcā.

«Smaga ceļu satiksmes negadījuma rezultātā Džordža laukumā seši cilvēki diemžēl zaudējuši dzīvību,» pavēstīja Skotijas policija.

Dienu iepriekš Francijā kāds šoferis ietrieca savu automašīnu gājējos, kliedzot «Allahu Akbar» («Allāhs ir dižens»). Šajā incidentā tika ievainoti 13 cilvēki.

Tomēr Skotijas policijas preses pārstāvis uzsvēra, ka Glāzgovā notikušais ir «satiksmes negadījums ar daudziem bojāgājušajiem. Nešķiet, ka tas būtu krimināls vai tīšs uzbrukums».

Šoferis slimnīcā saņem mediķu palīdzību, viņš piebilda.

Daži britu mediji vēsta, ka šoferim bijusi sirdstrieka.

Negadījums noticis Kvīnstrītā netālu no Džordža laukuma - Skotijas pilsētas lielākajā iepirkšanās rajonā, kas trīs dienas pirms Ziemassvētkiem bija ļaužu pārpilns.

Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena mudinājusi visus, kas negadījuma brīdī atradušies Glāzgovas centrā, sazināties ar saviem tuviniekiem.

«Es domās esmu kopā ar visiem, kas ir iesaistīti šausmīgajā Džordža laukuma atgadījumā,» tviterī apliecināja Stērdžena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu