Ukrainas un Kazahstānas prezidenti vienojas par militāro sadarbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainas un Kazahstānas prezidenti Petro Porošenko un Nursultans Nazarbajevs, pirmdien tiekoties Kijevā, vienojušies atjaunot militāri tehnisko sadarbību abu valstu starpā, kā arī censties panākt miermīlīgu noregulējumu Austrumukrainas konfliktam, balstoties Minskas līgumos.

Prezidenti arī vienojušies par Kazahstānas ogļu piegādēm Ukrainai.

Porošenko pateicās Nazarbajevam par «stingro un konsekvento nostāju Ukrainas neatkarības un teritoriālās vienotības atbalstam».

«Ukrainas militāri rūpnieciskā kompleksa pieredze un potenciāls tiks iesaistīts Kazahstānas aizsardzības spēju nostiprināšanai,» Nazarbajeva teikto citē ziņu portāls NBN. Viņš arī paudis ieinteresētību Ukrainas bruņu tehnikas ražošanas pieredzē.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu