Vācijā terorisma draudu līmenis ir augstākais kopš 70.gadiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Terorisma uzbrukuma draudi Vācijā ir lielākie kopš 70.gadiem, saskaņā ar nopludinātu valdības ziņojumu uzskata Vācijas varasiestādes.

Ziņojumā secināts, ka dažāda lieluma un intensitātes uzbrukumu draudi pastāv jebkurā brīdī.

Kāda augsta ranga drošības dienestu amatpersona izdevumam «Bild» atklāja, ka tik lieli terorisma draudi Vācijā pēdējo reizi bija 70.gadu beigās, kad Vācijā uzdarbojās galēji kreisais teroristiskais grupējums «Sarkanās armijas frakcija» (RAF).

Eksperti secināja, ka Vācija joprojām ir islāmistu teroristu kustību uzmanību centrā. Tieši islāmistu kustības rada vislielākos draudus. Tās motivējusi Vācijas iesaistīšanās pasaules mēroga cīņā pret islāma terorismu.

Sevišķu risku rada vairāk nekā 150 kaujinieki, kas atgriezušies valstī pēc karošanas Tuvajos Austrumos, tostarp Sīrijā un Irākā.

Tomēr ziņojumā norādīts, ka Vācijā ir arī «lielā mērā pašpietiekami nelieli grupējumi» un personas, kas plāno uzbrukumus individuāli, reizēm, darbojoties ļoti ātri internetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu