Pāvests: Šajos Ziemassvētkos ir daudz asaru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Francisks ikgadējā Ziemassvētku uzrunā «Urbi et orbi» ceturtdien aicināja Tuvajos Austrumos un Nigērijā izbeigt «brutālo» reliģisko vajāšanu, kā arī vardarbību pret bērniem.

Pāvests nosodīja konfliktus Ukrainā un Lībijā, kā arī citviet pasaulē, īpaši atgādinot par pagājušajā nedēļā notikušo asiņaino uzbrukumu skolai Pakistānā. Katoļu baznīcas galva arī apliecināja, ka sēro par tūkstošiem Ebolas vīrusa upuru Rietumāfrikā.

«Patiesi, šajos Ziemassvētkos ir daudz asaru,» viņš atzina.

No Vatikāna bazilikas centrālā balkona uzrunājot ticīgo tūkstošus, pāvests bija acīmredzami aizkustināts un vairākkārt novirzījās no iepriekš sagatavotā teksta, cita starpā norādot, ka ārkārtīgi daudzi bērni kļuvuši par «vardarbības upuriem, tirdzniecības un kontrabandas priekšmetiem».

Pāvests mudināja ukraiņus «pārvarēt spriedzi, sakaut naidu un vardarbību, sākt jaunu ceļojumu uz brālīgām attiecībām un izlīgumu».

Tad viņš pievērsās postam, ko šogad Sīrijā un Irākā atnesuši «Islāma valsts» džihādisti.

«Es lūdzu viņam, Pasaules glābējam, lai viņš raugās uz mūsu brāļiem un māsām Irākā un Sīrijā, kas pārāk ilgi ir cietuši tur notiekošā konflikta sekas, un kas kopā ar tiem, kuri pieder citām etniskajām un reliģiskajām grupām, cieš brutālajās vajāšanās.»

«Ir pārāk daudz pārvietotu cilvēku, trimdinieku un bēgļu, pieaugušo un gados veco no šī reģiona un visas pasaules,» viņš sacīja.

Pāvests aicināja uz mieru «visos Tuvajos Austrumos» un centieniem izraēliešu un palestīniešu «dialoga» labā.

Francisks arī mudināja uz mieru Nigērijā, «kur ir izliets vēl vairāk asiņu», kā arī Lībijā, Dienvidsudānā, Centrālāfrikas Republikā un Kongo Demokrātiskajā Republikā.

Viņš pieminēja Ebolas vīrusa upurus Libērijā, Sjerraleonē un Gvinejā, kā arī pateicās tiem, kas «drosmīgi» palīdz slimajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu