«The Times» par gada cilvēku atzīst Merkeli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas laikraksts «The Times» par gada cilvēku atzinis Vācijas kancleri Angelu Merkeli, piektdien paziņoja izdevums.

«Vācijas kanclere, kurai līdz 2016.gadam jāizlemj, vai viņa kandidēs uz ceturto amata termiņu, tika izraudzīta par [gada cilvēku] galvenokārt tādēļ, ka uzņēmās kontroli pār saspringtajām Rietumu sarunām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pēc Krimas aneksijas,» izvēli pamatoja «The Times».

Izdevums norādīja, ka

Merkelei ir nozīmīga loma stabilitātes saglabāšanā Eiropā

laikā, kad situācija ir saasinājusies saistībā ar krīzi Ukrainā.

«The Times» īpaši cildina viņas spējas apstākļos, kad «pastiprinās Krievijas agresija Austrumeiropā», uzturēt Maskavas un Rietumu dialogu.

«Merkeles kundze šajā gadā, kad attiecības Austrumu un Rietumu starpā sasniedza visbīstamāko punktu kopš Aukstā kara laikiem, sevi parādījusi kā pelēko kardinālu. Viņa, kas ir pazīstama ar savu nesatricināmību, drosmīgi turējās tajās vēlajās stundās, kad pagājušajā mēnesī G20 samitā Austrālijā palika sarunās viens pret vienu ar prezidentu Putinu viņa viesnīcas numuriņā,» norāda izdevums.

Merkele pie varas Vācijā ir jau desmit gadus. 2016.gadā viņai būs jāpieņem lēmums par to, vai viņa atkal cīnīsies par kanclera amatu.

Nominantu vidū uz «The Times» gada cilvēka godu bijis arī Putins, uzņēmuma «Apple» vadītājs Tims Kuks, uzņēmuma «Alibaba Group» dibinātājs Džeks Ma, Irākas Kurdistānas prezidents Masuds Barzani un amerikāņu popzvaigzne Teilore Svifta.

Jau ziņots, ka Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība , ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu