Ziemeļkoreja nodēvē Obamu par pērtiķi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja sestdien nodēvēja ASV prezidentu Baraku Obamu par pērtiķi saistībā ar to, ka viņš pamudināja kinoteātrus izrādīt komēdiju «Intervija» («The Interview») par ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) plānu nogalināt Ziemeļkorejas līderi Kimu Džongunu.

Izolētās diktatūras ietekmīgā Nacionālās aizsardzības komisija apsūdzēja ASV par Ziemeļkorejas plašsaziņas līdzekļu «interneta darbības traucēšanu» un brīdināja par «neizbēgamiem nāvējošiem triecieniem» saistībā ar filmu.

Šonedēļ Ziemeļkoreja piedzīvoja interneta sakaru pārrāvumus, kas izraisīja spekulācijas, ka ASV varas iestādes ir sarīkojušas kiberuzbrukumu, atmaksājot par hakeru uzbrukumu Holivudas filmu studijai «Sony Pictures», kas veidoja «Interviju». Par kiberuzbrukumiem «Sony» ASV vaino Ziemeļkoreju.

Ziemeļkorejas Nacionālās aizsardzības komisija apsūdzēja Obamu par mudinājumiem kinoteātriem izrādīt «Interviju» Ziemassvētku dienā.

«Sony» iepriekš paziņoja, ka atceļ 25.decembrī plānoto «Intervija» pirmizrādi. «Sony» pamatoja savu lēmumu ar to, ka lielākā daļa ASV kinoteātru tīklu ir atteikušies demonstrēt šo filmu, jo anonīmi hakeri izteica draudus par 2001.gada 11.septembra teroraktu atkārtošanu, vēršot tos pret kinoteātriem. Obama vēlāk pauda nožēlu par kompānijas lēmumu un uzsvēra, ka Vašingtona nekad neklanīsies «kāda diktatora priekšā».

Pēc tam «Sony» paziņoja, ka filmas pirmizrāde Ziemassvētkos tomēr notiks atsevišķos kinoteātros un tiešsaistē.

«Obama vienmēr bezrūpīgi izvēlas vārdus un darbus kā pērtiķis tropu mežā,» Ziemeļkorejas oficiozam Korejas Centrālajai ziņu aģentūrai (KCNA) teicis Nacionālās aizsardzības komisijas politikas nodaļas preses pārstāvis.

«Ja ASV uzstāj uz amerikāņu stila augstprātīgu, valdonīgu un gangsteru stila untumainu praksi, neskatoties uz [Ziemeļkorejas] vairākkārtējiem brīdinājumiem, ASV vajadzētu atcerēties, ka tās neveiksmīgajām politiskajām lietām būs jāsastopas ar neizbēgamiem nāvējošiem triecieniem,» viņš klāstīja.

Nacionālās aizsardzības komisijas preses pārstāvis apsūdzēja ASV par kiberuzbrukuma «Sony» saistīšanu ar Ziemeļkoreju «bez skaidriem pierādījumiem» un neskatoties uz atkārtoti paustu Ziemeļkorejas nosodījumu par filmu, kas «mudina uz terorismu un veidota ar augsta ranga ASV valdības amatpersonu iesaistīšanos».

Viņš atkārtoti aicināja veikt kopīgu izmeklēšanu par kiberuzbrukumiem «Sony», ko ASV jau ir noraidījušas.

«Intervijas» kases ieņēmumi pirmizrādes dienā, kad tā tiks rādīta apmēram 300 ASV kinoteātros, galvenokārt mazos neatkarīgos kinoteātros, sasniedza vienu miljonu ASV dolāru (806 tūkstošus eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu