Indonēzija aptur pazudušās pasažieru lidmašīnas meklēšanu līdz rītam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indonēzijas varas iestādes paziņojušas, ka līdz ar tumsas iestāšanos aptur pazudušās pasažieru lidmašīnas «Airbus A320-200» lidmašīnas meklēšanu līdz rītam.

«Sācis satumst, un arī laiks ir ļoti apmācies,» ziņu aģentūrai AFP sacījis Indonēzijas transporta ministrs Hadi Mustofa, solot atsākt meklēšanu ap septiņiem no rīta (diviem naktī pēc Latvijas laika) vai pat agrāk, ja laika apstākļi būs pietiekami labi.

Kā ziņots, aviokompānijas «AirAsia» lidmašīna «Airbus A320-200» ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, bet pazuda no radaru ekrāniem svētdien ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika).

Brīdi pirms tam, lidojot pāri rajonam, kur bieži plosās spēcīgi negaisi, apkalpe lūdza Džakartas gaisa satiksmes kontroles centram atļauju pacelties augstāk par plānoto lidojuma maršrutu un pagriezties pa kreisi, lai izvairītos no bieza mākoņu slāņa un nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Nekādi nelaimes signāli no lidmašīnas netika saņemti.

Svētdien Indonēzijas gaisa kara spēku lidmašīnām, kas pārmeklēja lidmašīnas pazušanas rajonu - Javas jūru uz dienvidrietumiem no Kalimantānas provinces piekrastes, neizdevās atrast neko, kas ļautu spriest par notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu