Katoļu līgas prezidents: Musulmaņiem ir tiesības būt dusmīgiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Musulmaņiem ir tiesības būt dusmīgiem, šādu viedokli pēc uzbrukuma žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai, kurā 7.janvārī nogalināti 12 cilvēki, paudis ASV lielākās katoļu civiltiesību aizstāvības organizācijas - Katoļu līgas - prezidents Bils Donahjū.

«Nogalināšana, atbildot uz apvainojumiem, lai cik rupji tie būtu, ir nepārprotami jānosoda. Tāpēc tas, kas notika Parīzē, nevar būt pieņemams. Bet tāpat nav pieņemama tāda veida neiecietība, kas ir provocējusi šo vardarbīgo reakciju,» teikts Katoļu līgas mājaslapā publicētajā Donahjū paziņojumā.

Donahjū norāda, ka tiem, kas strādā šajā avīzē, ir «gara un pretīga vēsture», pārkāpjot robežas un izsmejot ne tikai amatpersonas, bet jo īpaši reliģiskus tēlus. Piemēram, viņi ir attēlojuši masturbējošas mūķenes un priesterus, kas valkā prezervatīvus. Tāpat viņi ir attēlojuši Muhamedu pornogrāfiskās pozās.

Kamēr daži musulmaņi mūsdienās iebilst pret jebkādu priestera atainojumu, citi ne, tas, kas musulmaņus vieno dusmās pret «Charlie Hebdo», ir vulgārā maniere, kādā Muhameds ir ticis atainots, uzskata Donahjū.

«Viņi iebilst pret to, ka tiek ar nolūku aizvainoti vairāku gadu garumā. Šajā aspektā es viņiem pilnībā piekrītu.»

Katoļu līgas prezidents paudis nožēlu, ka avīzes galvenais redaktors Stefans Šarbonē, kurš tika nogalināts slaktiņā, tā arī nesaprata lomu, ko spēlēja savā traģiskajā nāvē. «2012.gadā, jautāts, kāpēc viņš aizvaino musulmaņus, viņš atbildēja: «Muhameds man nav svēts.»

Ja viņš nebūtu bijis tik narcistisks, iespējams, vēl būtu dzīvs,»

uzskata Donahjū.

«Muhameds arī man nav svēts, bet es nekad ar nolūku šādi neaizvainotu musulmaņus. Antikatoliskie mākslinieki šajā valstī ir provocējuši mani doties vairākās demonstrācijās, bet man nekad nav bijis domas par vardarbību. Tomēr tas neizsmeļ problēmu. Medisonam bija taisnība, kad viņš teica: «Brīvību var apdraudēt brīvības ļaunprātīga izmantošana, tāpat kā varas ļaunprātīga izmantošana»,» skaidrojis Donahjū.

Jau vēstīts, ka ar automātiskiem ieročiem bruņoti islāmisti trešdien Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, kur noslepkavoja 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «mēs esam atriebuši pravieti». Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Francijā šobrīd turpinās aizdomās par slaktiņa sarīkošanu turamo meklēšanas operācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu