Izraēlas uzlidojumā Sīrijā nogalināti seši «Hezbollah» kaujinieki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas armija svētdien veica uzlidojumu Golanas augstieņu Sīrijas daļā, nogalinot sešus Libānas šiītu kaujinieku grupējuma «Hezbollah» dalībniekus, pavēstīja šā grupējuma telekanāls «Al-Manar».

Ziņu avots Izraēlas drošības spēkos pavēstīja, ka Izraēlas armijas helikopters īstenojis gaisa triecienu pret «teroristiem» pie Sīrijas pilsētas Kuneitras.

««Hezbollah» modžahedu grupa gāja bojā mocekļu nāvē cionistu raķešu uzbrukumā Kuneitras provincē, un viņu vārdi tiks minēti vēlāk,» ziņoja telekanāls «Al-Manar». Nogalinātie kaujinieki piedalījās lauka izlūkošanas misijā Kuneitras provinces Mazraatamalas ciemā.

«Hezbollah» paziņoja, ka starp nogalinātajiem ir komandieris Mohammeds Isa, kurš bija atbildīgs par «Hezbollah» operācijām Sīrijā un Irākā, kā arī Džihāds Mugnija - 2008.gadā teroraktā Sīrijā nogalinātā komandiera Imada Mugnijas dēls.

Ziņu avots Izraēlas drošības spēkos neminēja uzlidojumā nogalināto vārdus, bet apgalvoja, ka viņi gatavojuši uzbrukumu Izraēlai.

Sīrijas valsts televīzija apstiprināja, ka seši cilvēki nogalināti Izraēlas gaisa triecienā, bet nepieminēja grupējumu «Hezbollah».

«Hezbollah» ir viens no galvenajiem Izraēlas ienaidniekiem. Šis grupējums arī nosūtījis tūkstošiem kaujinieku uz Sīriju, lai palīdzētu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam cīnīties pret nemierniekiem, kurus vada sunnīti.

«Hezbollah» vadītājs Hasans Nasrallāhs pirms dažām dienām draudēja atriebties Izraēlai par atkārtotiem gaisa triecieniem Sīrijā. Nasrallāhs ceturtdien paziņoja, ka «Hezbollah» rīcībā kopš 2006.gada ir Irānā ražotas raķetes «Fateh-110» ar 200 kilometru darbības rādiusu, ar kurām iespējams trāpīt jebkurā vietā Izraēlā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu