Fukusimā pēc iekrišanas kodolreaktora ūdens cisternā mirst vīrietis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānas bēdīgi slaveno Fukusimas atomelektrostaciju piemeklējusi kārtējā liksta - pēc iekrišanas AES ūdenstilpnē miris kāds strādnieks, raksta «The Daily Telegraph». Turklāt todien tas AES bija jau otrais traģiskais incidents.

Bojāgājušais bijis aptuveni 50 gadus vecs vīrietis, kurš kopā ar diviem citiem strādniekiem pārbaudīja cunami cietušās AES ūdens tvertni, kura tobrīd bija tukša. Nelaime notikusi brīdī, kad darbinieks viens pats centās pacelt milzīgās tvertnes tērauda vāku, taču zaudēja līdzsvaru un iekrita vairāk nekā 10 metrus dziļajā cisternā.

Vīrietim bijusi aplikta josta drošības virves pievienošanai, taču, pēc visa spriežot, viņš to nelietoja.

Konkrētā ūdens tvertne ir viena no tūkstošiem, kas ierīkotas AES teritorijā un tiek izmantotas iespējami radioaktīva lietus ūdens uzkrāšanai.

Tai pašā dienā nesaistītā incidentā otrā Fukusimas AES teritorijā kāds strādnieks mira, sapinoties aprīkojuma virvēs un gūstot smagu galvas traumu.

Jāatgādina, ka Fukusimas AES avarēja pēc 2011. marta cunami, kas Japānā no zemes noslaucīja veselas pilsētas un izraisīja ļoti plašus postījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu