Krimā nacionalizē Ahmetovam piederošo enerģētikas kompāniju «Krimenergo»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas anektētās Krimas parlaments trešdien nobalsoja par pussalas lielākās elektroenerģētikas kompānijas «Krimenergo» nacionalizāciju. Šo lēmumu Krimas «parlaments» pieņēma vienbalsīgi.

Abas kompānijas ir daļa no koncerna «System Capital Management», kas pieder Ukrainas miljardierim Rinatam Ahmetovam, kurš ir atbalstījis Ukrainas valdību pret prokrieviskajiem separātistiem.

Krimas vadītājs Sergejs Aksjonovs paziņoja, ka lēmums esot vietējo iedzīvotāju interesēs.

«Mums ir jāpieņem dažādi būtiski lēmumi Krimas, Krievijas un iedzīvotāju interesēs. Tātad (...) es esmu izlēmis iesniegt priekšlikumu par «Krimenergo» nacionalizāciju,» teica Aksjonovs.

Krimā ir nacionalizētas virkne Ukrainas kompāniju,

tai skaitā enerģētikas kompānija «Černomorņeftegaz», kam ir gāzes ieguves aktīvi Melnajā jūrā.

Decembrī Krimā bija ievērojami elektroapgādes traucējumi, jo Ukraina, kas piegādā Krimai vairumu tās patērētās elektroenerģijas, pārtrauca elektroenerģijas piegādi, norādots, ka Krima ir pārsniegusi tās patēriņa līmeni.

Dažas dienas vēlāk Krievija un Ukraina noslēdza jaunu līgumu par energoresursu piegādēm Ukrainai, kas «nodrošina drošas enerģētikas piegādes mūsu klientiem Krimā, ka arī mūsu Ukrainas partneriem», otrdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Kā ziņots, pērn martā Krievija anektēja Ukrainas Krimas pussalu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu