ANO: Ebolas epidēmijas apkarošanai nepieciešams vēl miljards dolāru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai pilnībā izskaustu Ebolas vīrusu un tiktu galā ar tā radītajām sekām Rietumāfrikā, nepieciešams vēl viens miljards dolāru, Pasaules Ekonomikas forumā (WEF) Davosā trešdien paziņojis ANO koordinators Ebolas vīrusa uzliesmojuma jautājumos Deivids Nabaro.

Nabaro jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Ebolas vīrusa epidēmijas apkarošanā sasniegts lūzuma punkts un pastāv pamatotas izredzes, ka tā varētu drīz beigties.

Arī Davosā viņš norādīja, ka vīrusa izplatība ir palēninājusies, bet vienlaikus brīdināja, ka vēl ir pāragri runāt par Ebolas vīrusa uzliesmojuma beigām.

Kopš epidēmijas sākuma 2013.gada decembrī no Ebolas vīrusa miruši vairāk nekā 8400 cilvēku, lielākoties trīs Rietumāfrikas valstīs - Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē.

Lai novērstu jaunas saslimšanas un garantētu saslimušo cilvēku ātru izolāciju un ārstēšanu, tagad nepieciešams rūpīgi pārbaudīt visas trīs valstis, meklējot potenciālos jaunos inficēšanās gadījumus. Tas prasa lielu darbu un laiku.

Cīņai pret Ebolas vīrusu ANO aģentūrām un citām palīdzības organizācijām līdz šim saziedots miljards dolāru, bet Nabaro norādīja, ka nepieciešams vēl viens miljards.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu