«AirAsia» lidmašīnā pirms avārijas ieslēgušies trauksmes signāli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lidsabiedrības «AirAsia» lidmašīnā, kas decembrī iegāzās Javas jūrā, tieši pirms avārijas iedarbojušies trauksmes signāli un piloti izmisīgi mēģinājuši stabilizēt lidaparātu, trešdien atklājis viens no izmeklētājiem.

Lidmašīnas pilotu kabīnes «melnās kastes» ierakstā dzirdami vairāki trauksmes signāli, tostarp viens, kas ziņoja par lidmašīnas apstāšanos.

«Trauksmes signāli, var teikt, kauca, kamēr viņi [piloti] fonā (..) mēģināja atgūt kontroli,» norādīja izmeklētājs, piebilstot, ka trauksmes signāli skanējuši labu laiku.

Lidsabiedrības «AirAsia» lidmašīnai 28.decembrī iegāžoties Javas jūrā, dzīvību zaudēja 162 cilvēki. Lidmašīna atradās ceļā no Surabajas, Indonēzijā, uz Singapūru.

Līdz šim jūrā atrastas 53 cilvēku mirstīgās atliekas.

Izmeklētājs no Indonēzijas Nacionālās transporta drošības komitejas piebilda, ka pilota balsis ierakstā noslāpē trauksmes signālu radītais troksnis.

Indonēzijas transporta ministrs otrdien atklāja, lidmašīna pirms avārijas nenormāli strauji uzņēmusi augstumu, tad apstājusies un nogāzusies.

Analītiķi norādīja, ka «AirAsia» lidmašīnas straujā augstuma uzņemšana atgādina apstākļus lidsabiedrības «Air France» avārijā Atlantijas okeānā 2009.gadā. Šajā avārijā dzīvību zaudēja 228 cilvēki. Izmeklētāji pēcāk secināja, ka vainojamas gan tehniskās problēmas, gan cilvēku pieļautās kļūdas.

Izmeklētāji arī «AirAsia» lidmašīnas avārijā izslēguši terorismu kā iespējamo avārijas cēloni un pieļauj, ka vainojamas cilvēku pieļautās kļūdas vai tehniskas problēmas lidaparātā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu