Twitter ceļo bilde, kurā Beness Aijo pozē ar ieroci Ukrainā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Vietnē «Twitter» ceļo bilde, kurā redzams bēdīgi slavenais nacionālboļševiks Beness Aijo. Kāds Twitter lietotājs apgalvo, ka attēlā redzamā persona, kura pozē ar ieroci, ir Aijo, un viņš patlaban atrodoties «Luhanskas tautas republikā», kur pievienojies separātistiem.

Lietotājs arī vaicā, kas Latvijai sakāms par «tās pilsoni - teroristu».

Latvijas Drošības policija patlaban izmeklē ziņas, ka nacionālboļševiks Aijo caur Igauniju un Somiju devies uz Krieviju ar mērķi nokļūt Austrumukrainā.

Aijo laikrakstam «Vesti» paziņojis, ka aizbēdzis no Latvijas un uz gadu noslēdzis līgumu ar pašpasludinātās «Luhanskas tautas republikas» armiju, kuru Latvija uzskata par teroristisku organizāciju. Aijo prokuratūra uzrādījusi apsūdzību par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu, un drīzumā viņa lietu bija paredzējusi skatīt tiesa.

Biedrība «GVD Baltija» bija izcēlusies ar to, ka pērn Rīgas mikrorajonos sarīkojusi pasākumus, kuru laikā tika vākti ziedojumi «humānās palīdzības sniegšanai Donbasam».

Savukārt pērn vasaras beigās internetā tika ievietoti videomateriāli, kuros trīs vīrieši krievu valodā apgalvo, ka ir no Latvijas pilsētas Ludzas, atklāj savu motivāciju karošanai un aicina doties uz Ukrainas dienvidaustrumiem pie separātistiem.

DP noskaidrojusi, ka videomateriālos redzamie vīrieši ir Latvijas iedzīvotāji - divi ir Latvijas pilsoņi un viens ir nepilsonis. DP pret trijotni sāka kriminālprocesu par publisku aicinājumu uz terorismu, kā arī par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu