Kijeva: Krievijas teroristu bandas sākušas jaunu ofensīvu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas teroristu bandas sākušas jaunu plašu uzbrukumu konflikta zonā, piektdien paziņojusi Kijeva.

(Papildināts viss teksts.)

«Krievu teroristu grupas būtiski pārkāpušas visas svarīgākās pamiera vienošanās (..) un šodien veic aktīvas uzbrukuma operācijas,» paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

«Mēs runājam par aktīvām Krievijas bruņoto spēku vienībām,» uzsvēra Turčinovs.

Arī promaskavisko kaujinieku pasludinātās Doņeckas «tautas republikas» līderis Aleksandrs Zaharčenko piektdien paziņoja, ka piecu mēnešu ilgais pamiers ir beidzies un sāksies uzbrukums, lai nodrošinātu kontroli pār visu Doņeckas reģionu.

«Nekāda pamiera vairs nebūs,» saskaņā ar Krievijas ziņu aģentūras «Interfax» vēstīto studentiem Doņeckas Universitātē paziņoja Zaharčenko.

«Mēs virzīsimies uz Doņeckas reģiona robežu,» norādīja Zaharčenko, piebilstot, ka arī Luhanskas kaujinieki gatavojas uzbrukumam.

Promaskavisko kaujinieku pasludinātās Doņeckas un Luhanskas «tautas republikas» pašreiz pārklāj mazāk nekā pusi no abu apgabalu teritorijas.

Pēc sarunām Berlīnē Krievija un Ukraina šonedēļ paziņoja, ka abas konfliktā iesaistītās puses piekritušas atvilkt smagos ieročus no konflikta zonas frontes līnijas, kā to nosaka Minskas pamiera vienošanās.

Tomēr situācija Donbasā nav uzlabojusies.

Krievija joprojām noliedz, ka tās spēki karotu Ukrainā, lai gan tam gūti daudzi pierādījumi un Rietumos neviens par to vairs nešaubās.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko šonedēļ paziņoja, ka Ukrainā atrodas vairāk nekā 9000 Krievijas karavīru, 500 tanku, smagās artilērijas vienību un bruņutransportieru.

Turčinovs apsūdzēja Krieviju, ka tā ne tikai mēģina iegūt kontroli pār okupētajām teritorijām, bet arī iznīcināt Ukrainas neatkarību un nacionālo identitāti.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu