Cilvēks-boja - sieviete ar neparastām peldēšanas iemaņām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no Dailymail video

67 gadus vecā Lībija Takere no Kentas Lielbritānijā demonstrē neparastas pelēšanas iemaņas - viņa bez grūtībām un kāju un roku kustināšanas var atrasties ūdenī pilnīgi stāvus, raksta «Daily Mail».

Takere pati ir peldēšanas pasniedzēja. Viņa video demonstrē, ka var atrasties stāvus ūdenī ar galvu virs ūdens virsmas, pat sakrustojot rokas un kājas.

Instruktore apgalvo, ka pati neparasto prasmi nespēj izskaidrot - dažādus trikus ūdenī viņa spējusi paveikt, jau kopš sevi vispār atceras.

«Tas vienkārši ir kas tāds, ko patiesībā esmu darījusi visu dzīvi. Es nezinu, kāds ir iemesls tam, ka es to varu, bet citi cilvēki ne.»

«Kad mani šādā stāvoklī redz, cilvēki ir ļoti pārsteigti. Bet es to pat nevaru izskaidrot - es vienkārši to savam ķermenim gadu garumā esmu iemācījusi.»

Kundze stāsta, ka šādas prasmes viņas profesijā esot pat ļoti noderīgas. «Tas ir bezgala parocīgi. Es varu bez grūtībām peldēt kā boja ūdenī, vienlaikus peldēšanā instruējot bērnus, kas ieradušies uz nodarbībām.»

Nekustīgo vertikālo peldēšanu viņa varot īstenot arī jūrā. Piemēram, Ēģiptē viņa saistībā ar to gandrīz iekūlusies nepatikšanās. «Bijām Sarkanajā jūrā. Ūdenī esot, es pārbaudīju fotoaparātu, kad kuģīša kapteinis man paziņoja, ka «stāvēt uz koraļļiem ir stingri aizliegts». Es viņam atbildēju, ka to nemaz nedaru. Viņš man, protams, neticēja, līdz pats nebija ielēcis ūdenī, ieniris zem manis un pārliecinājies, ka manas kājas nemaz neskar zemi. Viņš bija ļoti pārsteigts.»

Interesanti, ka Lībija savu neparasto talantu izmantojusi arī labdarības mērķiem. Lai mudinātu cilvēkus ziedot grūtībās nonākušiem bērniem, viņa 1977. gadā piedalījās peldēšanas maratonā, bez grūtībām ūdenī pavadot 9,5 stundas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu