«Bloomberg»: Putina iekšējais loks sašaurinājies līdz dažiem «vanagiem»

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins aizkaitinājis ne tikai Vašingtonas un Berlīnes līderus, bet arī daļu savu bagātāko draugu, neklausoties viņu lūgumos pārtraukt agresiju pret Ukrainu, aģentūrai «Bloomberg» pastāstījuši divi Kremļa saimnieka ilggadējie līdzgaitnieki.

Rubļa sabrukums Putina bagātāko sabiedroto vidū pastiprinājis iebildumus pret viņa atbalstu Ukrainas austrumos esošajām teroristu bandām, liekot prezidentam sašaurināt savu tuvāko loku no vairākiem desmitiem uzticības personu līdz šaurai drošības struktūru amatpersonu grupai, kuru vieno atbalsts karam pret Ukrainu, aģentūrai pastāstījuši tās sarunbiedri.

Putins ar pieaugošām aizdomām izturas pret cilvēkiem, kam par savu bagātību jāpateicas sakariem ar Kremli

un kuri visvairāk cietuši no ASV un Eiropas Savienības (ES) sankcijām, norādīja avoti, kas vēlējās palikt anonīmi, baidoties no atriebības.

21 no bagātākajiem cilvēkiem Krievijā kopumā pērn zaudējis 61 miljardu ASV dolāru, kas ir ceturtdaļa no viņu bijušās kopīgās bagātības, liecina «Bloomberg» miljardieru indekss.

Uzņēmēji, kas ilgi bijuši pietuvināti Putinam, tagad nostumti perifērijā, sarunā ar aģentūru atzīst arī politikas konsultants Sergejs Markovs, kurš martā palīdzēja novērot Maskavas inspirēto referendumu Ukrainai piederošajā Krimā, kas kalpoja par pamatu šīs pussalas aneksijai.

Tagad Putina tuvāko lokā ietilpst Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs, Federālā drošības dienesta vadītājs Aleksandrs Bortņikovs, Ārējā izlūkdienesta šefs Mihails Fradkovs un Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, norāda Makarovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu