ES pieprasa Krievijai uzņemties atbildību par karu Ukrainā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Eiropas Savienība (ES) pieprasījusi, lai Krievija «pilnībā uzņemtos atbildību» par karadarbības izbeigšanu Ukrainas austrumos.

«Laika Austrumukrainā kļūst arvien mazāk, jo cīņu eskalācija prasījusi jau pārāk daudz upuru civilpersonu, kā arī militārpersonu vidū,» teikts ES augstākās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni izplatītajā paziņojumā.

«Tiem, kas atbildīgi par neseno eskalāciju, tagad jāapliecina, ka viņi izturas nopietni pret savām saistībām panākt politisku risinājumu,» piebildusi Mogerīni.

«Īpaši mēs aicinām Krieviju pilnībā uzņemties tās atbildību. Publiski paziņojumi, kas izkropļo realitāti notikumu vietā, naida kurināšana un turpmāka vardarbība nenovedīs pie tik vajadzīgās deeskalācijas,» uzsvērusi ES augstākā ārlietu pārstāve.

Viņa pieprasījusi pilnībā īstenot septembrī panākto Minskas pamiera vienošanos, kas paredz visu nelikumīgo bruņoto formējumu un bruņojuma izvešanu no Ukrainas teritorijas, kā arī Krievijas un Ukrainas robežas slēgšanu.

Tomēr savā paziņojumā Mogerīni nav neko minējusi par iespējamu ES sankciju pastiprināšanu, reaģējot uz pēdējās nedēļas notikumiem.

Krievijas profesionālā dienesta karavīriem izsniegtas «Doņeckas Tautas Republikas» apliecības

Bet tikmēr Ukrainas spēki Doņeckas lidostas apkārtnē ar artilērijas atbalstu iznīcinājuši Krievijas bruņutehnikas kolonnu un saņēmuši gūstā vairākas militārpersonas.

Krievijas karavīriem konfiscētas ne vien Krievijas armijas izdotās kara klausības apliecības, bet arī dokumenti, kas it kā apliecina viņu piederību tā sauktajai «Doņeckas Tautas Republikas» armijai.

Šis fakts kārtējo reizi apliecina, ka Ukrainas separātisma kārti Krievija izmanto propagandas nolūkos, lai slēptu savu agresiju. Lielākā daļa tā dēvēto Ukrainas «separātistu» ir pārģērbti Krievijas armijas algotņi bez atpazīšanās zīmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu