Prokrieviskie teroristi apšauda Mariupoli ar reaktīvajiem mīnmetējiem «Grad»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas Ukrainas austrumos sestdien apšaudījušas Mariupoles dzīvojamos rajonus ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām «Grad», nogalinot vismaz 30 civiliedzīvotājus, ziņo vietējā policija. Ukrainas Iekšlietu ministrija ziņo arī par 97 šajā apšaudē ievainotiem cilvēkiem.

Uz pilsētu raidītas trīs «Grad» zalves, un vietējās varasiestādes vēsta, ka šāviņi trāpījuši tirgus laukumā Mariupoles dienvidaustrumos. Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) paziņoja, ka « Grad» zalves ir raidītas no teroristu okupētajām teritorijām.

Uz vietas tika nogalināti 23 civiliedzīvotāji, tostarp viens bērns, bet vēl septiņi miruši no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā, teikts Doņeckas apgabala administrācijas paziņojumā.

Slimnīcās ar dažādas smaguma pakāpes ievainojumiem atrodas vēl 75 cilvēki, tostarp astoņi bērni.

Ukrainas armijas bataljons «Azova», kas ieņem pozīcijas pilsētas pievārtē, ziņoja, ka pilsētas apšaudē ir daudz ievainoto.

Левый берег Мариуполя обстрелян боевиками. Есть раненые и погибшие

Vēlāk teroristi vēl vienu «Grad» zalvi izsāva uz Ukrainas Nacionālās gvardes pulka «Azova» pozīcijām Mariupoles pievārtē, nogalinot vienu karavīru un divus ievainojot.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka pašā Mariupolē esot sagrauts veikals «Bērnu pasaule».

Par Mariupoles apšaudīšanu Doņeckas apgabala prokuratūra ierosinājusi krimināllietu, kvalificējot šo noziegumu kā terora aktu.

Tikmēr Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks sasaucis operatīvā štāba ārkārtas sēdi.

ASV vēstnieks Ukrainā Džefrijs Paets paziņojis, ka haotiskā Mariupoles apšaude acīmredzami ir daļa no prokrievisko spēku ofensīvas un tā ir klaja Minskā panāktās vienošanās pārkāpšana.

Mariupoles apšaude. Foto un video apkopojums

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu