Vācijas musulmaņu līderis: Pieaudzis uzbrukumu skaits mošejām

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijā pieaudzis uzbrukumu skaits musulmaņiem un mošejām, žurnāla «Focus» tīmekļa vietnē sestdien publicētajā komentārā paziņojis Vācijas Musulmaņu centrālās padomes priekšsēdētājs Aimans Mazjeks.

«Musulmaņu, bieži galvassegās esošu sieviešu, apvainošana, vandālisma akti pret mošejām un vardarbība pret imamiem kļuvusi par ikdienas parādību,» norādījis Mazjeks.

Viņš piebildis, ka uzbrukumi mošejām notiek katru nedēļu, un vardarbības pieaugumā musulmaņu līderis vaino antiislamizācijas kustību «Patriotiskie eiropieši pret Rietumu islamizāciju» («Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes» - PEGIDA).

Viņaprāt, PEGIDA aktivitātes novedušas pie tā, ka mazinājusies daudzu ļaužu aizture, kas līdz šim bremzējusi musulmaņu diskriminēšanu un pret tiem vērstu vardarbību.

Tajā pašā laikā Mazjeks atzīst, ka viņa organizācija netiek galā ar darbu, kas nepieciešams, lai novērstu gados jauno musulmaņu radikalizāciju.

«Mums nepieciešams lielāks sabiedrības un politiķu atbalsts. Piemēram, nepieciešams labāk izglītot imamus, lai viņi zinātu, kā tikt galā ar radikāļiem un kā savlaicīgi atpazīt radikalizācijas pazīmes,» raksta Vācijas musulmaņu līderis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu