ES ārlietu ministri konsultējas par kopīgu pozīciju saistībā ar Mariupoles apšaudi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Savienības ārlietu ministri sestdien veic konsultācijas, lai veidoto kopīgu un asu pozīciju saistībā ar Ukrainas pilsētas Mariupoles apšaudi, kurā bojā gājuši jau vairāk nekā 20 cilvēki, bet ievainoto skaits pārsniedzis 90 cilvēkus.

Kā mikroblogošanas vietnē «Twitter» ierakstījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, «tā ir RU [Krievijas] izvēle - tālāka izolācija», piebilstot, ka «telefoni karsti».

Kā sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums, Latvija šajās konsultācijās iesaistījusies ne tikai kā ES Padomes prezidējošā valsts, jo neatkarīgi no tā notikumi Ukrainā satrauc Latviju, satrauc visu Eiropu. «Ministrs Rinkēvičs konsultējas ar ES kolēģiem,» sacīja Eihenbaums.

Kā ziņots, Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas Ukrainas austrumos sestdien Mariupoles dzīvojamos rajonus apšaudīja ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām «Grad». Saskaņā ar jaunākajām ziņām nogalināto civiliedzīvotāju skaits sasniedzis 27, bet ievainoto skaits pārsniedzis 90 cilvēkus.

Teroristu bandu pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko sestdien paziņojis, ka sākts uzbrukums Ukrainas valdības spēku kontrolētajai Mariupolei, kā arī uzņēmies atbildību par iepriekš notikušo pilsētas apšaudi. «Šodien mēs sākām uzbrukumu Mariupolei. Tā būs labākā cieņa izrādīšana mūsu kritušajiem,» Krievijas aģentūrai «RIA Novosti» sacīja Zaharčenko.

Uz pilsētu sestdienas rītā tika raidītas trīs «Grad» zalves, un vietējās varasiestādes vēsta, ka šāviņi trāpījuši tirgus laukumā Mariupoles dienvidaustrumos, sagraujot vairākas tirgotavas. Vēlāk teroristi vēl vienu «Grad» zalvi izšāva uz Ukrainas Nacionālās gvardes pulka «Azova» pozīcijām Mariupoles pievārtē, nogalinot vienu karavīru un divus ievainojot.

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks paziņojis, ka sākta Mariupoles austrumu rajonu iedzīvotāju evakuācija uz pilsētas rietumdaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu