ES: Karadarbības eskalācija Ukrainā ietekmēs ES attiecības ar Krieviju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) sestdien nosodīja Mariupoles apšaudi, kurā nogalināti vismaz 27 civiliedzīvotāji, un brīdināja, ka karadarbības eskalācija Ukrainas austrumos ietekmēs ES attiecības ar Krieviju.

Eskalācija «neizbēgami novedīs pie tālākas nopietnas attiecību pasliktināšanās starp ES un Krieviju,» teikts ES augstākās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas Ukrainas austrumos sestdien Mariupoles dzīvojamos rajonus apšaudīja ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām «Grad».

Saskaņā ar jaunākajām ziņām nogalināto civiliedzīvotāju skaits sasniedzis 27, bet ievainoto skaits pārsniedzis 90 cilvēkus.

Vēlāk teroristu bandu pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko paziņoja, ka sākts uzbrukums Ukrainas valdības spēku kontrolētajai Mariupolei, kā arī uzņēmās atbildību par iepriekš notikušo pilsētas apšaudi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu