EDSO: raķetes uz Mariupoli raidītas no teroristu kontrolētas teritorijas Ukrainā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Smagās raķetes, kuru eksplozijā sestdien Ukrainas valdības kontrolētajā ostas pilsētā Mariupoļē gāja bojā vismaz 30 cilvēki, tika palaistas no prokrievisko separātistu kontrolētas teritorijas, sestdien paziņoja Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) speciālās novērošanas misijas pārstāvji.

Organizācija informēja, ka tās novērotāji pārbaudē ir secinājuši, ka «raķetes «Grad» tika palaistas no ziemeļaustrumiem.., bet raķetes «Uragan» palaistas no austrumu puses.., kur abas vietas kontrolē pašpasludinātā Doņeckas tautas republika».

Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko sestdien paziņoja, ka prokrieviskie separātisti ir sākuši ofensīvu pret Mariupoli, kā arī plāno ieņemt stratēģiski nozīmīgo apdzīvoto vietu Debaļcevu, tomēr viņš neatzina tiešu atbildību par raķešu uzbrukumu.

Dažas stundas vēlāk viņš paziņoja, ka «devu rīkojumu uzbrukt Ukrainas spēku, kas izvietoti uz austrumiem no Mariupoles, pozīcijām. Neviens negrasās uzbrukt pilsētai. Mēs neesam tādi zvēri kā Kijevā. Viņi taču izmanto Mariupoles iedzīvotājus par aizsegu. Tur ir mūsu cilvēki, tādi paši doņeckieši, viņiem nav par ko baidīties».

EDSO norādīja, ka ir apstiprināti 19 raķešu trāpījumi Mariupoles pilsētā «un ir skaidrs, ka tādu ir vēl vairāk».

Misija pārbaudīja 1,6 kilometrus garu un 1,1 kilometru platu teritoriju, kas ietver tirgu, ēkas, veikalus, mājas un skolas, kā arī degošas automašīnas un kādu deviņstāvu ēku, kuri ziemeļaustrumu pusē izbiruši stikli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu