Grieķijas premjers cer, ka vēlētāji atbalstīs eiropeisko kursu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Grieķijā notiekošās pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas ir izšķirošas valsts nākotnei, svētdien pēc nobalsošanas atzina premjerministrs labēji centriskās partijas «Jaunā demokrātija» līderis Antonis Samars, vienlaikus paužot cerību, ka vēlētāji atbalstīs valsts eiropeisko kursu.

«Šīm vēlēšanām attiecībā uz mūsu nākotni un mūsu bērnu nākotni ir izšķiroša nozīme. Šodien mēs izšķirsim, vai mums ir jāiet uz priekšu spēcīgi, mierīgi, pārliecinoši, vai arī mēs ejam peripētijā,» pēc balsošanas žurnālistiem sacīja premjers.

Viņš arī pauda cerību, ka vēlētāji, kas vēl nav izšķīrušies par savu izvēli, nobalsos par viņa partiju.

«Šajās vēlēšanās bezprecedenta liels mūsu līdzpilsoņu skaits vēl nav tikuši skaidrībā par savu izvēli. Viņi noteiks rezultātu. Esmu noskaņots optimistiski, jo uzskatu, ka viņi neies riskēt ar mūsu valsts eiropeisko kursu,» sacīja Samars. «Mēs uzvarēsim.»

Pēdējās aptaujās kreiso ekstrēmistu partija «Syriza» «Jauno demokrātiju» apsteidz par vairākiem procentpunktiem, tomēr neizlēmušo vēlētāju skaits joprojām saglabājas starp 10 un 19%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu