ES Ārlietu padomes sēde par situāciju Ukrainā notiks ceturtdien

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes ārkārtas sēde par situāciju Ukrainā saistībā ar Mariupoles apšaudi notiks ceturtdien, 29.janvārī, aģentūrai LETA apliecināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs, vēstnieks Kārlis Eihenbaums.

Kā ziņots, Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas Ukrainas austrumos sestdien Mariupoles dzīvojamos rajonus apšaudīja ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām «Grad». Saskaņā ar jaunākajām ziņām nogalināto civiliedzīvotāju skaits sasniedzis 30, bet ievainoto skaits pārsniedzis 90 cilvēkus.

Latvijas Ārlietu ministrija, kategoriski nosodot jauno vardarbības vilni Ukrainas austrumos, sestdien vakarā izteica aicinājumu iespējami drīz sasaukt ārkārtas ES Ārlietu padomi.

«Kļūst arvien vairāk acīmredzams, ka promaskaviskie teroristiskie grupējumi ar uzbrukumiem Mariopolē un citur Ukrainas austrumos, necilvēciski un ciniski vēršoties pret civiliedzīvotājiem, pilnībā apliecina arī to, ka Krievija nav ieinteresēta konflikta mierīgā noregulējumā,» teikts Ārlietu ministrijas sestdien vakarā izplatītājā paziņojumā. Ministrijas pārstāvji norāda, ka Krievijas izteiktās «miera iniciatīvas» un iesaistīšanās daudzpusējās sarunās, iespējams ir tikai bijusi maska un darbības imitācija.

ES jau sestdien brīdināja, ka karadarbības eskalācija Ukrainas austrumos ietekmēs ES attiecības ar Krieviju.

Eskalācija «neizbēgami novedīs pie tālākas nopietnas attiecību pasliktināšanās starp ES un Krieviju,» teikts ES augstākās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni izplatītajā paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu