Ilvess aicina ES noteikt jaunas sankcijas pret Krieviju pēc Mariupoles apšaudes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess svētdien nosauca Ukrainas ostas pilsētas Mariupoles apšaudi ar raķetēm, kurā sestdien nogalināti 30 cilvēki, par smagu noziegumu un aicināja Eiropas Savienību (ES) noteikt jaunas sankcijas pret Krieviju.

«Ar Krievijas atbalstu darbojošos separātistu teroristiskais uzbrukums Mariupolei, kurā sestdienas rītā gāja bojā desmitiem mierīgo iedzīvotāju un vēl vairāk tika ievainoti, ir nekrietns un nežēlīgs noziegums,» sacīja Ilvess. Viņš izteica līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un pauda cerību, ka ievainotie drīz atveseļosies.

«Demokrātiskā pasaule izrādījās aci pret aci ar kaunpilnu ļaunumu un vardarbību: separātisti uzbrūk Ukrainas pilsētām ar ANO Drošības padomes pastāvīgās dalībvalsts atbalstu,» uzsvēra Ilvess. Viņš vēlreiz aicināja Krieviju atteikties no atbalsta sniegšanas separātistiem un izmantot visu savu ietekmi, lai Ukrainas dienvidaustrumos tiktu pārtraukta vardarbība, postījumi un cilvēku ciešanas, ziņu aģentūrai BNS paziņoja Igaunijas prezidenta kanceleja.

«ES ārlietu ministriem pirmdien ārkārtas sēdē ir jāpaziņo par mūsu vienotību un apņēmību savaldīt agresoru un tos, kas viņu atbalsta, un tam jānozīmē arī vīzu aizliegumu saraksta paplašināšanu un jaunu ekonomisko sankciju apspriešanu,» uzsvēra Ilvess.

«Atteiksimies no ilūzijām - mēs taču redzam mēģinājumus iznīcināt vienas Eiropas valsts teritoriālo integritāti.Katrs jauns separātistu uzbrukums apstiprina viņu nevēlēšanos saglabāt pamieru vai meklēt mierīgu situācijas atrisinājumu, jo viņu mērķis ir militārās darbības paplašināšana, aizvien jaunu ciešanu nodarīšana,» sacīja Igaunijas prezidents.

Jau ziņots, ka Mariupole sestdien tika apšaudīta ar smagajām raķetēm no prokrievisko separātistu kontrolētās teritorijas, nogalinot 30 cilvēkus, tai skaitā divus bērnus, un ievainojot 97 cilvēkus, no kuriem vismaz 40 ir ļoti smagā stāvoklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu