ANO Drošības padome tiekas Lietuvas sasauktā apspriedē par Ukrainu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Drošības padome (DP) plāno pirmdien rīkot īpašu sanāksmi, kuru ir sasaukusi ANO DP nepastāvīgā dalībvalsts Lietuva, lai apspriestu vardarbību Ukrainas austrumos.

Sanāksme tika sasaukta pēc Ukrainas lūguma un sāksies ANO mītnē Ņujorkā pulksten 15 pēc vietējā laika (22 pēc Latvijas laika).

Ukrainas dienvidaustrumu pilsēta Mariupole sestdien tika apšaudīta ar smagajām raķetēm no prokrievisko separātistu kontrolētās teritorijas, nogalinot 30 cilvēkus, tai skaitā divus bērnus, un ievainojot 97 cilvēkus, no kuriem vismaz 40 bija ļoti smagā stāvoklī.

ANO DP sestdien pēc Lielbritānijas aicinājuma mēģināja pieņemt paziņojumu, kurā tiktu nosodīta Mariupoles apšaude, bet Ukrainas prokrieviskos separātistus atbalstošā Krievija kā DP pastāvīgā dalībvalsts ar veto tiesībām bloķēja šāda paziņojuma pieņemšanu.

Kādas Rietumvalsts diplomāts pavēstīja, ka DP paziņojuma pieņemšana bloķēta tāpēc, ka «Krievijas Federācija bija pret to, ka tajā tiktu iekļauta atsauce uz separātistu līdera publisku paziņojumu par ofensīvu pret Mariupoli».

Krievija noliedza, ka būtu šādi rīkojusies, un paziņojuma nepieņemšanā vainoja Lielbritāniju.

Kopš krīzes izcelšanās Ukrainā ANO DP ir sarīkojusi vairāk nekā 20 sanāksmes par šo jautājumu, bet nav panākusi vienprātību, jo Krievijai kā DP pastāvīgajai dalībvalstij ir veto tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu