Džihādistu hakeri ielaužas «Malaysia Airlines» interneta vietnē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizijas aviosabiedrības «Malaysia Airlines» interneta vietnē pirmdien ielauzās hakeri, kas pauda atbalstu džihādistu grupējumam «Islāma valsts».

Kompānijas interneta vietnē hakeri ievietoja lidmašīnas fotogrāfiju ar «Malaysia Airlines» logotipu un uzrakstu «404 - Plane Not Found» («404 - lidmašīna nav atrasta»).

Tika ievietoti arī paziņojumi, ka vietni «uzlauzis Kiberkalifāts» un ka ««Islāma valsts» uzvarēs».

Vēlāk šajā vietnē bija redzams ķirzakas attēls, frāze par «Islāma valsti» tika noņemta un parādījās paziņojums, ka atbildību par vietnes uzlaušanu uzņemas hakeru grupa «Ķirzaku vienība - oficiālais Kiberkalifāts».

«Malaysian Airlines» mēģina atgūties pēc divām pērnā gada katastrofām. Vienā no tām pazuda 370.reisa pasažieru lidmašīna, kas var būt nogāzusies apmēram 1800 kilometrus no Austrālijas rietumu piekrastes.

«Ķirzaku vienība» («Lizard Squad») pērn uzņēmās atbildību par hakeru uzbrukumiem kompānijas «Sony» spēļu sistēmas «PlayStation» tiešsaistes veikalam un firmas «Microsoft» vietnei «Xbox».

Augustā šī grupa mikroblogu vietnē «Twitter» paziņoja, ka var būt ievietotas sprāgstvielas lidmašīnā, ar kuru lidoja videospēļu ražotājfirmas «Sony Online Entertainment» prezidents Džons Smedlijs. Pēc šā paziņojuma lidmašīna mainīja kursu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu