Filipīnās sadursmē ar musulmaņu partizāniem nogalināti 49 policisti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Filipīnu dienvidos ir notikusi drošības spēku sadursme ar musulmaņu partizāniem, un tajā gājuši bojā 49 policijas desantnieki, pirmdien paziņoja amatpersonas.

(precizēts upuru skaits)

11 stundas ilgā sadurme notika svētdien, kad policija iegāja nomaļā Mamasapano pilsētā, kuru ir ieņēmis partizānu grupējums «Moro Islāma atbrīvošanas fronte» (MILF), nesaskaņojot šo ieiešanu ar partizāniem, lai gan to paredz pirms gada noslēgta pamiera vienošanās.

Policija veica šo operāciju, mēģinot aizturēt divus terorismā aizdomās turētos.

Vēl nav zināms, vai šajā sadursmē ir kritušie arī partizānu pusē.

49 nogalināto policistu līķi ir atrasti šajā pilsētā un pārvesti uz armijas nometni.

MILF pirms gada piekrita izbeigt bruņoto konfliktu, kurā pēdējos gadu desmitos gājuši bojā 150 tūkstoši cilvēku, apmaiņā pret likumu, kas piešķirtu musulmaņiem pašpārvaldi vairākās Filipīnu dienvidu provincēs. Par šo likumu vēl notiek debates parlamentā.

Filipīnu dienvidos, kur atšķirībā no pārējās valsts iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi, darbojas desmitiem bruņotu grupējumu, no kuriem daži cīnās par islāma valstu izveidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu